הדפס עמוד זה

ד”ר מלאני ג’וי ב-TEDx: על קרניזם ואכילת בשר ומוצרים מהחי

ד”ר מלאני ג’וי עם הרצאה מרתקת על קרניזם ב-TEDx: כיצד נוצר מצב בו אנחנו אוהבים כלבים, אוכלים חזירים ולובשים פרות? ההרצאה המבריקה נערכה באירוע TEDx בעיר מינכן, גרמניה.

ד”ר מלאני ג’וי: להשאיר את הקרניזם מאחור ולהתקדם אל תזונה רציונלית ומודעת יותר


דר. מלאני ג'וי

ד”ר מלאני ג’וי, Ph.D., Ed.M. היא פסיכולוגית בוגרת אוניברסיטת הארווארד, מכהנת כפרופסור לפסיכולוגיה וסוציולוגיה באוניברסיטת מסצ’וסטס בבוסטון, ומחברת הספר עטור הפרסים “למה אנחנו אוהבים כלבים, אוכלים חזירים ולובשים פרות”. ד”ר ג’וי היא האדם השמיני המקבל את אות האהימסה של מכון Jainology – פרס אשר בעבר ניתן לנלסון מנדלה והדלאי לאמה. עבודתה סוקרה על ידי כלי תקשורת בינלאומיים רבים, כולל ה- BBC, ARD גרמניה, ABC אוסטרליה, ניו יורק טיימס, ומגזין שפיגל באינטרנט. ד”ר ג’וי היא המייסדת והנשיאה של הארגון Beyond Carnism, פרויקט להעלאת מודעות קרניזם, והעבירה את הרצאתה המפורסמת על קרניזם כבר בחמש יבשות.

מבוא ההרצאה:

“מדי יום ביומו אנחנו עושים פעולה שהיא בניגוד גמור למה שהיינו עושים במצב אופטימלי. ואני לא מדברת על הרגל טכנולוגי חדש, כמו להעלות תמונות מביכות של בת הזוג המופתעת לפייסבוק. אני מדברת על פעולה אנושית בסיסית, פעולה מאד אישית. בכל יום אנו עושים פעולה שדורשת מאיתנו לעוות את המחשבות שלנו, להקהות את הרגשות שלנו, ולנהוג בניגוד לערכים העמוקים שלנו. פעולה שמאפשרת זוועה עולמית שיכולה לגרום לאדישים ביותר בינינו לבכות מצער. ובכל יום אנחנו יכולים לבחור לא לעשות פעולה זאת, רק שאנו לא קולטים שהיא לא רציונלית, אנחנו לא מבחינים שהיא הרסנית, ואנו אפילו לא יודעים שיש לנו ברירה.”

“איך קרה שכמה מהבחירות השגרתיות והחשובות ביותר שלנו, לא נראות כלל כבחירות? איך האי-רציונליות וההרס של פעולה נפוצה יהיו למעשה בלתי נראים? אלה השאלות ששאלתי כשהתחלתי מחקר של כמעט שני עשורים על הפסיכולוגיה של אכילת בעלי חיים. מה שגיליתי לא היה כלל מה שציפיתי. מסתבר שיש גורם בסיסי אחד שגם מניע את ההתנהגות שלנו וגם מונע מאיתנו להבחין באי-רציונליות וההרסנות שלה. זיהיתי והגדרתי את הגורם הזה, ואני כאן כדי לחלוק איתכם את הממצאים שלי. החדשות הטובות הן שעצם המודעות לגורם הזה מאפשרת לנו להחזיר לעצמנו את הרציונליות וחופש הבחירה, ולהיות שותפים פעילים יותר ביצירת עולם הומני וצודק.”

למידע נוסף:

איך מתחילים את השינוי המתבקש